nieuws

PEC Zwolle ongewijzigd tegen FC Utrecht: "Wordt een spannend duel"

PEC Zwolle start vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met hetzelfde elftal dat vorige week aan de aftrap stond in het duel met Heerenveen, dat met 2-1 werd gewonnen.
Trainer John van 't Schip kiest dus opnieuw voor Stef Nijland als spits. In de achterhoede is er weer een basisplaats voor Nicolás Freire.

Linksback

De Argentijn startte vorige week in het centrum van de defensie, als vervanger van de geblesseerde Philippe Sandler. Na rust wisselde hij van positie met linksback Bram van Polen. Naar verwachting begint PEC Zwolle vrijdag ook op die manier aan de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Zeven keer niet gewonnen
PEC Zwolle heeft het traditioneel lastig tegen de ploeg uit de Domstad; in de laatste zeven onderlinge ontmoetingen (competitie, play-offs en beker) kwam PEC niet eenmaal tot winst. "Maar Utrecht heeft het ook altijd lastig met PEC, dus je kunt het ook andersom stellen", countert Youness Mokhtar.

"Spannend duel"

"Ze spelen in een 5-3-2-systeem en dat maakt het lastig om er doorheen te komen. Maar wij staan verdedigend ook goed dit seizoen, we krijgen weinig tegendoelpunten. Dus dat wordt een spannend duel", aldus de vleugelaanvaller.
De wedstrijd is vrijdagavond live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.