nieuws

Felbegeerde titel 'Fietsstad 2018' voorbij aan neus Rijssen-Holten

Rijssen-Holten geen Fietsstad 2018
Rijssen-Holten geen Fietsstad 2018
Rijssen-Holten is net niet genomineerd voor de titel Fietsstad van het jaar 2018. Dat heeft de Fietsersbond laten weten aan de gemeente.
De door de gemeente Rijssen-Holten felbegeerde titel 'Fietsstad 2018' gaat net aan hun neus voorbij. Ondanks een zeer goede beoordeling door de inwoners. Rijssen-Holten kende wel het hoogste aantal deelnames aan de enquête.
"Natuurlijk zijn wij lichtelijk teleurgesteld maar wij gaan verder met de uitvoering van ons fietsbeleid", laat wethouder Jan Aanstoot weten in een reactie. Als troostprijs krijgt de gemeente Rijssen-Holten op 16 januari een prijs voor het hoogste aantal deelnemers van de Fietsersbond  uitgereikt.

Fietsburgemeester

Drie maanden lang konden Nederlandse fietsers hun stem laten horen over het fietsklimaat in hun gemeente. De gemeente Rijssen-Holten voerde fanatiek campagne. Zo fietste burgemeester Hofland, tijdens de Dag van de Ondernemer, onlangs het podium van het Parkgebouw op.
Ook stelde de gemeente een officiële fietsburgemeester aan. Die eer komt toe aan oud-wielrenner en oud-ploegleider Theo de Rooij uit Holten. 

Nieuwe fietsenstalling bij station

De fietsenstalling bij het NS station van Rijssen kreeg de meeste kritiek. Reizigers die gebruikmaken van het openbaar vervoer zijn het meest negatief over de fietsenstalling van station Rijssen, blijkt uit een landelijk gehouden enquête van de Fietsersbond onder 2500 mensen.
De gemeente laat weten voortdurend te blijven werken aan een goed fietsklimaat in de gemeente. De fietsenstalling wordt momenteel aangepakt en moet in mei 2018 klaar zijn. De kosten hiervan bedragen 1,3 miljoen euro. Hiervan betaalt Prorail 50% en de provincie doet een bijdrage van 200.000 euro.

Overkapt

"De nieuwe fietsenstalling in Rijssen wordt net zo mooi als die van Holten", laat de trotse wethouder Aanstoot weten. Beide stations zijn dan straks voorzien van een overkapping.
Aanvankelijk zou de fietsenstalling al voor de zomer van 2017 gereed zijn. Maar het project liep vertraging op. Er komen 1300 plaatsen verdeeld over drie locaties.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.