nieuws

Politie: verband tussen brandstichtingen aan De Bongerd en Palestrinastraat in Almelo

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep
De politie heeft een verband ontdekt tussen twee recente brandstichtingen in woningen in Almelo. Er zit een man vast die verdacht wordt van betrokkenheid bij de brandstichting in een huis in de nacht van 2 juni aan De Bongerd èn bij de brandstichting in de nacht van 11 november aan de Palestrinastraat.
De man werd samen met een andere man kort na de laatste brandstichting aangehouden. Ze zaten in een oud model Fiat Punto in de buurt van het brandende huis aan de Palestrinastraat.

Twee verdachten zitten vast

De twee zijn 18 en 23 jaar oud. Wie van de twee ook van de andere brandstichting wordt verdacht, zegt de politie niet.
Bij de brand in het huis aan de Palestrinastraat raakte niemand gewond. Het huis brandde volledig uit en is op dit moment onbewoonbaar. Ook het huis aan De Bongerd liep veel schade op. Inmiddels is die woning wel weer bewoonbaar gemaakt. 

Mogelijk nog een andere brandstichter

Het vermoeden bestaat dat de verdachte die vast zit in de nacht van 2 juni samen met een ander brand stichtte aan De Bongerd. Twee mannen tikten toen een zijruit van het huis in en gooiden een brandend voorwerp naar binnen.
De bewoonster van dat huis lag op dat moment op de eerste verdieping te slapen. Omdat de woonkamer in lichterlaaie stond was haar vluchtweg afgesneden.

Met hoogwerker uit brandend huis gehaald

Ze is door de brandweer met een hoogwerker uit het huis gehaald. De vrouw moest naar het ziekenhuis omdat ze veel rook had ingeademd.
De politie neemt de brandstichtingen hoog op en wil van beide branden zoveel mogelijk informatie hebben. Mogelijk hebben mensen zich ook voorafgaand aan de brandstichtingen verdacht opgehouden bij de huizen aan De Bongerd en aan de Palestrinastraat.

Beloning van 7.500 euro

Omdat de vrouw aan De Bongerd door de brandstichters in levensgevaar is gebracht is er een beloning beschikbaar voor degene die met de gouden tip komt: 7.500 euro.
Wie weet meer over de branden? Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.