nieuws

Reizigersorganisatie Rover krijgt tientallen klachten over te volle stadsbussen in Zwolle

"We krijg veel klachten over te volle bussen", vertelt Kees van Ramshorst van reizigersorganisatie Rover. "Inmiddels hebben we er alleen over Zwolle al zo'n 40 á 50 gehad. Vooral dat mensen blijven staan en moeten wachten op de volgende bus."
Ongeveer twee weken geleden opende Rover het 'meldpunt volle bussen'. Veel klachten uit Zwolle gaan over de bus die van het station naar het Deltion College rijdt. 
"Je past er gewoon nooit in", vertelt een scholiere die op de bus staat te wachten. "Dat is wel naar."

'Fucking druk'

Een andere scholier heeft een tactiek gevonden om wel de bus in te komen: "Gewoon drukken." Een groepje jongens dat net twee bussen voor hun neus zag vertrekken vat het probleem in eigen woorden samen. "Het is gewoon fucking druk."
Een van de scholieren vertelt dat het moeten wachten op een bus met plekje, voor haar leraren geen verzachtende factor is als ze te laat komt. "Je hebt gewoon pech, je mag de les niet meer in."

42 bussen
Vervoerder Syntus laat weten dat er op de lijn naar het Deltion al maximaal wordt gereden.
Er rijden tijdens de ochtendspits, tussen 07.45 uur en 10.15 uur, 42 bussen met elk een capaciteit van 200 passagiers. Volgens de vervoerder kunnen de bushaltes niet meer bussen aan. 

Aanpassing schooltijden
Syntus zegt continu in gesprek te zijn met de provincie, gemeente Zwolle, NS en het Deltion College over dit probleem. Er wordt onder meer gesproken over andere vervoersmiddelen en een aanpassing van de schooltijden. 
Reizersvereniging Rover wil over de klachten in gesprek met Syntus en de provincie. "De provincie Overijssel betaalt uiteindelijk het vervoer voor een flink deel", aldus Van Ramshorst. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.