nieuws

VC Zwolle: "We zijn overweldigd door alle kaartjes en ballonnen voor zieke Tobias (12)"

De Zwolse Tobias (12)
De Zwolse Tobias (12)
'Overweldigd', dat is VC Zwolle-voorzitter Gert van Driel vanwege alle kaartjes en ballonnen die 'zijn' jeugdlid Tobias (12) deze week ontving.Â
De volleybalclub van Van Driel kwam deze week landelijk in het nieuws na een oproep op Facebook.
De club zette een actie op touw om Tobias' laatste verjaardag, dinsdag, extra feestelijk te vieren. De jongen is namelijk doodziek. De verwachting is dat hij snel zal overlijden door een tumor aan zijn hersenstam.

Overweldigd

De actie werd groots opgepakt, vertelt Van Driel: "We hadden eigenlijk alleen een berichtje geschreven voor de leden van onze club, maar dat bericht werd zó vaak gedeeld. We waren overweldigd door de exposure die dat berichtje kreeg."
Uiteindelijk werden dinsdag maar liefst achttien postzakken en 300 wensballonnen bij Tobias bezorgd. Van Driel lacht: "Ik weet niet hoeveel kaartjes er in een postzak passen, maar dat zijn er vast heel veel." Ook de afgelopen dagen moeten ongetwijfeld nog kaartjes en ballonnen zijn bezorgd, gezien de reacties op social media.

'Hij is er nog'

De familie van Tobias heeft aangegeven geen contact te willen met de media, vandaar dat Van Driel de communicatie over 'zijn' clublid op zich neemt. Hoe gaat het nu met Tobias? "Hij is er nog. De situatie is stabiel, hij gaat langzaam achteruit maar niet zo snel als we in eerste instantie verwacht hadden."
Het laatste berichtje dat Van Driel van Tobias' vader kreeg, was een video. Die werd eergisteren naar Van Driel gestuurd. "Daarop las zijn vader een paar ontvangen kaarten voor."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.