Kamervragen van Geert Wilders over bezoek politie Haaksbergen aan moskee

Een bezoek van agenten aan de Ertugrul Gazi CamiiMoskee in Haaksbergen heeft geleid tot vragen van PVV-fractievoorzitter Geert Wilders. Wilders vraagt de minister of hij er voor gaat zorgen dat de politie zich voortaan weer met haar wettelijk taken gaat bezighouden.Â

Het is een onschuldig berichtje op de Facebookpagina van de politie Haaksbergen, een bezoekje van agenten van de politie Haaksbergen aan de plaatselijke moskee. Maar het levert een storm van kritiek op.

Samen op foto

In het bericht doet de politie verslag van een rondleiding door de moskee, inclusief het bijwonen van het middaggebed. Op een bijgevoegde foto is te zien hoe agenten samen met het moskeebestuur poseren.

De agenten op het plaatje krijgen louter kritiek. "Ik vind dit echt niet kunnen, schrijft een vrouw. zelfs de schoenen uit!!! Komen ze ook naar de kerk?! Nee dat mogen ze niet...waarom gaan jullie in godsnaam naar een moskee...." 

Link met Zwarte Piet

En ook Geert Wilders is kritisch over het uitstapje van de politie in Haaksbergen. Wilders wil onder meer weten waarom agenten wel is voorgehouden niet te poseren met Zwarte Piet, omdat de politie in deze maatschappelijke discussie een neutrale houding moet innemen. 

De PVV vindt dat de agenten in Haaksbergen "collega's discrimineert door zich zo openlijk te onderwerpen aan de Islamitische normen en waarden." Daarbij vindt de partij het belangrijk dat de politie zich aan haar eigen gedragscode moet houden en een neutrale uitstraling moet hebben.

Reactie politie Haaksbergen

In een reactie op Facebook meldt de politie Haaksbergen dat agenten alle groeperingen in de samenleving vertegenwoordigt. 

"Het is voor ons cruciaal om goed in verbinding te zijn met al deze groepen. In dit kader bezoeken we regelmatig kerken, scholen, ondernemers, wijkcentra, sportverenigingen, synagogen en andere maatschappelijke instanties."

Elkaar makkelijker vinden

"Dit levert ons in ons dagelijks werk veel op; je kunt elkaar gemakkelijk vinden als er iets aan de hand is en de drempel is voor de andere partij lager om bij ons aan te kloppen als dat nodig is", aldus de politie Haaksbergen in een reactie op de kritiek naar aanleiding van het moskeebezoek.

Deel dit artikel: