Nog geen eis OM tijdens zitting moord Talitha uit Almelo

Nog geen strafeis vandaag tegen de man die ervan wordt verdacht dat hij Talitha van Limbeek uit Almelo om het leven heeft gebracht. Het Openbaar Ministerie wil dat er nader onderzoek wordt gedaan naar de toerekeningsvatbaarheid van de verdachte.

De 26-jarige Talitha werd op 19 juni dood gevonden in een huis aan De Waag in Almelo. Ze bleek door messteken om het leven te zijn gebracht. De verdachte, haar vriend, was ook in de woning. Hij had ook steekwonden en werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij werd vrijwel meteen aangehouden en bekende de vrouw om het leven te hebben gebracht. 

Hoewel de drukbezochte rechtszaak werd aangehouden, werd vandaag wel iets meer duidelijk over wat zich in de woning heeft afgespeeld.

Ongeluk in Wierden

In november 2016 gaat de verdachte met Talitha samenwonen in een appartement aan De Waag in Almelo. In dezelfde maand krijgt hij een auto-ongeluk in Wierden. Een kop-staartbotsing. Daarna gaat het bergafwaarts met de 24-jarige man. Hij kan niet meer werken, zit niet lekker in zijn vel en wil zichzelf meerdere keren van het leven beroven. Samen met Talitha is hij vaak samen in het huis aan De Waag. 

 

In mei 2017 is er bij de vriend veel wantrouwen, nadat hij e-mails over Talitha onder ogen had gekregen. Wat daarin staat, wil hij de rechters vandaag niet vertellen. De relatie met Talitha verloopt dan zo moeizaam dat hij eind mei uit het huis aan De Waag vertrekt.  

32 verwondingen

Toch blijven ze elkaar geregeld zien. Op maandagochtend 19 juni loopt een ruzie in hun huis volledig uit de hand. Waarover de ruzie gaat, zegt de verdachte niet meer te weten. Hij weet wel dat hij een mes uit de keukenla pakt en Talitha daarmee steekt. Naar eigen zeggen drie keer. Volgens het dossier worden er uiteindelijk 32 verwondingen bij Talitha aangetroffen. De steekwonden hebben geleid tot haar dood. 

 

Nadat Talitha is neergestoken, heeft de man geprobeerd zichzelf met een ander mes van het leven te beroven. Na een tijdje komt hij bij en belt dan zelf 112. 

Tegenstrijdige verklaringen

Omdat een psycholoog en een psychiater tegenstrijdige verklaringen over de verdachte hebben afgelegd, wordt de man de komende tijd nader onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Daar moet ook duidelijk worden of hij na het ongeluk in Wierden 'Brain Trauma Injury' heeft; ernstig hersenletsel. Ook volgt nog een onderzoek door een deskundige op het gebied van geheugenverlies.

Waarschijnlijk zijn de resultaten van de onderzoeken over een half jaar bekend en kan de zaak dan verder inhoudelijk worden behandeld. 

Meer over dit onderwerp:
talitha moord almelo de waag Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: