nieuws

Windesheim wint publieksprijs met onderzoek naar ketenfinanciering

Publieksprijs voor Windesheim
Publieksprijs voor Windesheim
Het onderzoek van hogeschool Windesheim in Zwolle naar ketenfinanciering voor het mkb heeft op het SIA-RAAK congres 2017 de publiekprijs gewonnen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro, dat wordt gebruikt om een vervolgonderzoek te financieren.
Het onderzoek van het lectoraat Supply Chain Finance helpt het mkb om meer financiële armslag te krijgen. "Als grote bedrijven sneller facturen van toeleverende mkb’ers betalen, blijft er meer geld over om te investeren en komen kleine bedrijven financieel minder snel klem te zitten", zegt Windesheimonderzoeker Christiaan de Goeij. 

Vormen van ketenfinanciering

Het onderzoek van het lectoraat heeft onder meer geleid tot het platform Betaalme.nu: een initiatief om geld vrij te maken voor het mkb door facturen binnen dertig dagen te betalen. Naast het sneller betalen van facturen, onderzoekt het lectoraat Supply Chain Finance welke andere vormen van ketenfinanciering mkb’ers meer slagkracht geven. Zo kan een leverancier goedkopere financiering krijgen door mee te liften op de kredietwaardigheid van de grote afnemer aan wie het bedrijf levert. Ook kan er een bepaald percentage korting op facturen worden gegeven bij snelle betaling.

RAAK-award
Het onderzoek van het lectoraat Supply Chain Finance was één van de tien genomineerde onderzoeken voor de RAAK-award. Het nationaal regieorgaan praktijkgericht onderzoek SIA, dat een onderdeel is van NWO, wil met de RAAK-award de bekendheid en kwaliteit van het praktijkgerichte onderzoek aan hogescholen bevorderen. De eerste prijs ging dit jaar naar de Haagse Hogeschool voor het onderzoek Installaties 2020. In totaal waren er 23 inzendingen voor de RAAK-award.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.