nieuws

'Samen voor de Voedselbank' zorgt voor lege schappen

Vorig jaar was de actie 'Samen voor de Voedselbank' zo'n groot succes, dat schappen van supermarkten leeg raakten. Ook het distributiecentrum had nog zes weken nodig om alle voorraden weer op peil te krijgen. Dat zegt Ruud Gardenbroek, voorzitter van de Voedselbank: "Dit jaar gaan we weer voor lege schappen!"Â
Vanochtend ging de actie van start in Haaksbergen. Daar mochten Gerda Havertong en Willie Oosterhuis 1 minuut gratis winkelen voor de Voedselbank. Het duo bleek goed te kunnen grijpen: het winkelen leverde 1.500 euro aan producten op. Gardenbroek: "Zo veel is er nog niet eerder in 1 minuut binnengekomen."
Vervolgens ging een belteam bij RTV Oost aan de slag. Het team van vandaag bestond onder meer uit fotograaf Stefan Schipper en Benno Schildkamp van Food Connect. Ze waren goed voor ruim 1.874 pakketten ter waarde van tien euro. "Een schitterende start van de actie", aldus voorzitter Gardenbroek. 

Kom in actie!

Vanaf vandaag tot en met 9 december komt RTV Oost weer in actie om zoveel mogelijk levensmiddelen én digitale pakketten in te zamelen voor de voedselbanken in onze provincie.
Op een speciaal boodschappenbriefje is te zien welke producten nodig zijn. De producten kunnen gekocht of afgegeven worden bij één van de supermarkten die als inzamelpunt fungeren. Om het nog makkelijker te maken is het ook dit jaar weer mogelijk om online een voedselpakket te doneren. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.