'Bezoek aan moskee in Haaksbergen was normaal onderdeel van het politiewerk'

Het bezoeken van verschillende groepen in de samenleving is een normaal onderdeel van het politiewerk. Daaronder vallen ook moskeeën. Dat laat politiechef Patrick De Koeijer van Twente-Midden weten naar aanleiding van de vele reacties en kritiek op het kennismakingsbezoek van de politie aan de Ertugrul Gazi Camii moskee in Haaksbergen.

De politie bracht het bezoek zelf onder de aandacht via een bericht op Facebook. Onder de vele reacties heerste vooral onbegrip. Tweede Kamerlid Wilders van de PVV stelde er zelfs vragen over aan de minister. 

"Wij zijn een politie voor iedereen. Om ook echt politie voor iedereen te kunnen zijn, is het voor ons cruciaal om goed in verbinding te zijn met alle verschillende groepen in onze samenleving. In dit kader bezoeken we regelmatig kerken, scholen, ondernemers, wijkcentra, sportverenigingen, synagogen en andere maatschappelijke instanties. Het bezoek aan de moskee was een kennismakingsbezoek voor een aantal nieuwe collega’s in het basisteam Twente-Midden. Twee weken terug waren we in een kerk in Haaksbergen", licht politiechef De Koeijer nader toe.

"Dit soort bezoeken levert ons in ons dagelijks werk veel op; je kunt elkaar gemakkelijk vinden als er iets aan de hand is en de drempel is voor de andere partij lager om bij ons aan te kloppen als dat nodig is. We zullen dan ook zeker via social media verslag blijven doen van ons werk. Leerpunt is wel dat we ook meer willen laten zien van andere bezoeken die wij afleggen. Voor ons is dat vanzelfsprekend maar blijkbaar weten veel mensen niet dat we dit ook doen. Het maken van verbinding met groepen in onze samenleving is een essentieel onderdeel van ons werk", aldus de Koeijer.

Deel dit artikel: