nieuws

Vleeswarenproduktie Zwanenberg in Belgische handen, geen gevolgen in Almelo

Zwanenberg verkoopt vleeswarengroep
Zwanenberg verkoopt vleeswarengroep
De vleeswarentak van voedingsmiddelenproducent Zwanenberg Food Group komt definitief in Belgische handen. Dat laat het Almelose bedrijf weten.
De verkoop van het bedrijfsonderdeel dat voorverpakte en ambachtelijke vleeswaren maakt aan de Belgische branchegenoot Ter Beke is vandaag afgerond, zo meldde Zwanenberg. Het bedrijf gaat zich verder toeleggen op de productie van vleesconserven, worst en snacks.

Geen gevolgen voor Almelo

De verkochte vleeswarendivisie heeft geen gevolgen voor het werk in Almelo. De productie zit in Aalsmeer, Borculo en Zoetermeer. Deze vestigingen zijn samen goed voor 265 voltijdsbanen en een jaaromzet van ruim 130 miljoen euro.
Zwanenberg benadrukte eerder dat geen banen verloren gaan bij de verkoop. Zwanenberg is eigenaar van onder meer de worstmerken Kips en Huls. Het bedrijf telt 1600 medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van zo'n 400 miljoen euro. Bij Ter Beke, dat genoteerd is aan de beurs in Brussel, werken in totaal ongeveer 2000 mensen. De omzet van dit bedrijf bedroeg vorig jaar een kleine 420 miljoen euro.

Acties voor nieuwe cao

Bij Zwanenberg en branchegenoot Stegeman vindt momenteel een fikse strijd plaats met vakbonden voor een nieuwe cao. Zowel FNV als CNV heeft een ultimatum gesteld. Als de werkgevers begin volgende week niet aan de eisen van de bonden tegemoetkomen dan volgen acties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.