nieuws

PEC Zwolle speelt in eigen huis gelijk tegen FC Utrecht

PEC Zwolle heeft in eigen huis een punt overgehouden aan het treffen met FC Utrecht. In het MAC3Park stadion hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 1-1.
In een aftastende openingsfase kwam het eerste wapenfeit van de bezoekers. Kerk kapte aan de rechterkant naar binnen, maar zijn schot was een simpele prooi voor Boer. Na ruim een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij Van der Streek, die een voorzet van Ayoub binnen gleed.

Saymak dichtbij

Even later torpedeerde doelman Jensen zijn teamgenoot Leeuwin en daar wist Saymak bijna van te profiteren, maar zijn lob werd van de lijn gekopt door Janssen. Leeuwin moest door de botsing geblesseerd het veld verlaten. Vlak voor rust verkeek Boer zich op een schot van Kerk, die via de doelman op de paal belandde. 

Sterke slotfase PEC

Na rust had PEC het lastig tegen de Domstedelingen en kon de ploeg van John van 't Schip het vertrouwde spel niet spelen. Kerk was dicht bij de 0-2, maar wachtte veel te lang waardoor Van Polen kon ingrijpen. De thuisploeg werd beter gedurende de tweede helft en ging op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd stelde Van Polen Jensen op de proef en in de rebound wist Saymak kiezelhard voor de verdiende 1-1 te zorgen. Dat was ook het slotakkoord. 

PEC Zwolle - FC Utrecht 1-1

0-1 Van der Streek (33)
1-1 Saymak (82)
Arbiter: Janssen
Geel: Marcellis, Emanuelson, Van der Streek
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Van Polen, Freire (Bakker/62); Thomas, Saymak, Dekker; Namli (Parzyszek/81), Nijland (Ondaan/62), Mokhtar.
FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Leeuwin (Troupee/40), Janssen, van der Maarel, Emanuelson (Braafheid/79); Strieder, van de Streek, Ayoub; Labyad, Kerk (Görtler/89).
Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.