nieuws

Goed nieuws: Een aanzoek, het boerenlied en kaartjes voor Tobias

Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij vijf keer nieuws om blij van te worden.
De politie in Almelo verrichtte vorige week een wel heel bijzondere aanhouding. 'Verdachte' Michael bleek bij zijn staandehouding een kostbare ring in zijn zak te hebben. Daarmee vroeg hij meteen zijn vriendin ten huwelijk.
Hij ging het hele internet over: Albert Altena. Met zijn boerenlied veroverde hij heel Overijssel en ver daarbuiten.
In de video zingt de melkveehouder over mensen zonder knowhow, de Partij voor de Dieren en alleen maar praten en niets doen.
Bijna honderd bankjes waarbij de gemeente Zwolle het voornemen had om ze weg te halen blijven toch staan. Op 150 bankjes was een sticker geplakt met de tekst "Dit bankje gaat weg! Of toch niet?" Door de reacties van burgers blijven ze toch staan.
Goed nieuws voor de natuur. De test met het luchtbellenscherm in de IJssel is gelukt. 
De initiatiefnemers van de Bubble Barrier bij Kampen hopen met het systeem de oorzaak van het plastic soup aan te pakken.
'Overweldigd', dat is VC Zwolle-voorzitter Gert van Driel vanwege alle kaartjes en ballonnen die 'zijn' jeugdlid Tobias (12) deze week ontving.
De volleybalclub van Van Driel kwam deze week landelijk in het nieuws na een oproep op Facebook.
De club zette een actie op touw om Tobias' laatste verjaardag, dinsdag, extra feestelijk te vieren. De jongen is namelijk doodziek. De verwachting is dat hij snel zal overlijden door een tumor aan zijn hersenstam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.