Levensmiddelenbranche zit te springen om nieuw personeel; PVV Overijssel dringt aan op convenant

Levensmiddelenbedrijven in de regio kampen met personeelstekort. De PVV in Overijssel pleit voor een brede aanpak.

Twee jaar geleden pleitte de PVV in Overijssel er al voor om meer mensen om te scholen naar een baan in de levensmiddelenbranche, omdat in deze sector steeds meer mensen nodig zijn. Volgens de partij een manier om de werkloosheid onder mbo'ers aan te pakken. Er volgde een politiek debat, waarbij de provincie heeft aangegeven hierin iets te gaan doen. 

Convenant

Erik Veldmeijer constateert echter dat de werkgelegenheid in de levensmiddelenbranche nog steeds toeneemt, maar dat het omscholen niet echt is opgepakt. De PVV'er pleit voor een rondetafelgesprek tussen werkgevers, scholen en overheid om samen middels een convenant het personeelstekort op korte termijn aan te pakken. 

Weinig animo

Leerlingen kunnen een opleiding in de levensmiddelensector volgen aan het AOC Oost in Almelo. De school merkt echter dat er maar weinig animo onder jongeren is om te kiezen voor een baan bij een producent van levensmiddelen. Volgens Gerard Nijhuis van AOC Oost is het voor veel jongeren een onbekende sector.

Direct aan de slag

Een van de bedrijven waar jonge mbo'ers direct aan de slag kunnen is Europastery in Oldenzaal. Het Spaanse bedrijf startte drie jaar geleden met de productie van donuts en croissants in Nederland. Volgens vestigingsmanager Cor Brookhuis kunnen dertig mensen als ze willen meteen beginnen.

Meer over dit onderwerp:
Noordoost-Twente Nieuws
Deel dit artikel: