FC Twente vecht zich tegen Ajax twee keer terug en pakt een knap punt

FC Twente heeft vanavond knap een punt gepakt tegen Ajax. In eigen huis kwam de ploeg terug van een 2-0 en een 3-2 achterstand en werd het 3-3.
Twente begon sterk en kreeg al snel een kans via Jensen. Onana bracht redding op zijn inzet. Even later had Liendl de 1-0 moeten maken, maar schoot van dichtbij hard naast. Daarna kwam Ajax beter in de wedstrijd. Na een half uur had Neres de 0-1 op zijn schoen, maar ook hij schoof naast. Dolberg was kort daarna kansrijk. Brondeel bracht echter redding op zijn schot.

Vrije trappen Schöne

Dat lukte even later niet op een vrije trap van Schöne: 0-1. Vier minuten later mocht de Deen weer aanleggen en opnieuw was het raak: 0-2. In de slotminuut van de eerste helft waren er in een aanval enkele kansen voor Twente, maar de bal wilde er niet in. Veltman haalde nog een bal van de lijn en leek daarbij hands te maken. De ruststand was dan ook 0-2.

Thesker grote man

Direct na rust kwam Twente terug in de wedstrijd. Thesker kopte een hoekschop van Holla binnen en zorgde voor de aansluiting: 1-2. Na ruim een uur was het weer gelijk. Thesker nam de bal aan op zijn borst en schoot met een volley zeer fraai de 2-2 binnen.

Ajax opnieuw op voorsprong

Ajax ging op zoek naar een nieuwe voorsprong en was dichtbij via Ziyech en Kluivert, maar zij schoten beiden net naast. Een klein kwartier voor het einde was het wel raak. Kluivert schoot via een Twente been de 2-3 binnen.

Twente komt weer terug

Invaller Slagveer was dicht bij de gelijkmaker, maar via het lichaam van Zeefuik en de aanvaller eindigde de bal op de paal. Kort voor het einde werd het toch 3-3. Boere kopte op knappe wijze de gelijkmaker binnen uit een vrije trap van Liendl en dat was ook de eindstand in De Grolsch Veste.

FC Twente - Ajax 3-3

0-1 Schöne (33)
0-2 Schöne (37)
1-2 Thesker (48)
2-2 Thesker (63)
2-3 Kluivert (79)
3-3 Boere (89)
Arbiter: Higler
Geel: Thesker, Hooiveld, Neres, Boere, De Jong, Cuevas, Veltman
FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Hooiveld, Thesker, Cuevas; Jensen, Holla (Van der Lely/74), Liendl; Assaidi (Slagveer/80), Boere (Kvasina/90+3).
Ajax: Onana; Veltman, De Ligt Wöber (Zeefuik/46); F. de Jong, Schöne, Ziyech, Van de Beek; Neres, Dolberg (S. de Jong/82), Kluivert.
Bekijk hier de statistieken van FC Twente na het duel tegen Ajax.