nieuws

Al dagenlang brand bij bedrijf van Staphorster Talen in Stadskanaal

brandweerwagen brandweerauto VR Twente
brandweerwagen brandweerauto VR Twente
In Stadskanaal in de provincie Groningen heeft de brandweer grote moeite met het blussen van een recyclingbedrijf van afvalverwerker Albert Talen uit Staphorst. Sinds maandagavond staat in Stadskanaal een hoop afval in brand.
De brandweer slaagt er niet in het vuur te blussen. Ook vandaag kregen omwonenden weer het advies om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rook. 

Ventilatie uitschakelen

"De wind is inmiddels gedraaid. Door de mist blijft de rook laag hangen op het industrieterrein", stelt de brandweer  tegenover RTV Noord. Naast het dichthouden van ramen en deuren krijgen inwoners ook het advies om voor zover mogelijk de ventilatie uit te schakelen.
De brand houdt de gemoederen aardig bezig. Dat komt onder meer omdat de provincie Groningen ingegrepen heeft bij de bestrijding van de brand.  Eigenaar Albert Talen uit Staphorst heeft daar weinig begrip voor, meldde hij aan RTV Noord.
Hij noemt het een hele rare situatie. De brandweer wilde de brand overdragen aan Talen, die op zijn beurt een bedrijfsbrandweer moest inschakelen, meldt RTV Noord. Talen moest daarvoor een plan maken. De provincie vond dat plan onvoldoende en greep daarom in.
De ondernemer belde naar eigen zeggen een bedrijfsbrandweer in Rotterdam, maar die vertelde hem al een opdracht van de provincie te hebben. "Dat is toch raar?"
'En dat ze mijn plan niet goed vonden, is ook raar", vervolgt Talen. "Ik stelde voor om de bult met een paar kranen uit elkaar te halen en het afval dan onder te dompelen in containers met daarin water", aldus Talen. "Ze doen nu precies hetzelfde."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.