Stefan Thesker: "Het gaat niet vanzelf, we moeten alles blijven geven"

Stefan Thesker speelde vanavond een grote rol in de wedstrijd tegen Ajax. Hij maakte twee doelpunten, waardoor de Enschedese ploeg een punt overhield aan een erg lastige wedstrijd. Het werd 3-3.

"We hebben veel kansen laten liggen. Uit twee standaardsituaties komen we uiteindelijk achter, en ik dacht echt als je daar op de ranglijst dan valt alles tegen. Net voor rust misten we nog een enorme kans en kregen we ook een strafschop niet toegewezen, maar dat gebeurt wel vaker in wedstrijden bij Ajax. Tijdens de rust hadden we nog wel hoop op die punt, want we creëerden genoeg en zij veel minder. En dan zat het na rust dan eindelijk mee."

Knappe gelijkmaker

Al drie minuten na het begin van de tweede helft vond Thesker het doel. Hij kopte de bal op aangeven van Danny Holla uit een corner tussen de palen. Een kwartier later vond hij wederom het doel van de Amsterdammers, en wel op een hele fraaie manier. Hij nam de bal op randje zestien aan op zijn borst, en schoot hem vol op de wreef in de verre hoek achter André Onana. Thesker: "Ik had het tijdens de training ook wel eens gedaan, en toen dacht ik 'als me dat een keer tijdens een wedstrijd zou lukken dan zou ik het zelf niet geloven', maar toch sta ik nu hier." 

PSV

Ondanks het zwaar bevochten gelijkspel blijft Thesker wel realistisch: "Na PSV hadden we ook het gevoel dat we over het dooie punt heen waren. Iedereen zei dat het een hele goede prestatie was en dat we vanaf daar door konden, maar het gaat niet vanzelf. We moeten de volgende wedstrijden gewoon weer hetzelfde brengen. Voor ons en voor de supporters is het een mooie wedstrijd geweest, maar volgende week moeten we gewoon weer knallen."

Deel dit artikel: