Voorzitter Lugt: "Theorie Vlemmings klopte, maar de praktijk niet"

Trainer Leon Vlemmings werd vanavond door Go Ahead Eagles aan de kant gezet. Voorzitter Edwin Lugt verklaarde in de Facebookuitzending van RTV Oost dat de nederlaag tegen FC Den Bosch van afgelopen vrijdag (3-0) de druppel was.

"Er was onvoldoende vertrouwen dat Vlemmings het sportieve tij nog zou keren", stelt Lugt. "Na de nederlaag tegen Den Bosch was het voor ons duidelijk dat we deze beslissing wilde gaan nemen. Vanaf dat moment denken we dat Vlemmings niet in staat zal zijn om de spelers zodanig weer op de rit te krijgen, dat niet alleen het spel beter zal worden maar ook de resultaten."

Ongelukkig huwelijk

Lugt dacht dat Vlemmings bij zijn aanstelling de juiste man was: "Hij paste in het plaatje en voldeed aan heel veel criteria. We waren van plan om een ander soort spel te gaan spelen, vernieuwend. Als het uiteindelijk zo is, dat er een geweldig gat gaapt tussen datgene wat je met elkaar beoogt en wat je vervolgens op het veld ziet, dan moet je tot de conclusie komen dat het in theorie klopt, maar dat het in praktijk niet uit komt."

"Meer schwung"

"We moeten een trainer gaan zoeken voor de korte termijn, dus tot het einde van het seizoen. En we moeten iemand hebben die met zijn persoonlijkheid en ervaring meer schwung erin gaat krijgen", verklaart Lugt, die ook zichzelf een spiegel voor houdt. "Ik ben het er niet mee oneens dat we op gebied van trainersmanagement de afgelopen jaren hebben gefaald." De club gaat nu op zoek naar alweer de tiende trainer in zes jaar tijd. 

Meer over dit onderwerp:
Edwin Lugt Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: