Consultatiebureaus Steenwijkerland naar GGD IJsselland

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) draagt per 1 januari de jeugdgezondheidszorg voor 0- tot 4-jarigen in de gemeente Steenwijkerland over aan GGD IJsselland.Â

Ouders en kinderen merken hier weinig van. GGD IJsselland zal de kwaliteit van dienstverlening van ZONL voortzetten, meldt de GGD IJsselland in een persbericht.

De gemeente Steenwijkerland legt de jeugdgezondheidszorg voor kinderen van nul tot achttien jaar voortaan neer bij één organisatie: GGD IJsselland.

Hiermee sluit de gemeente zich aan bij de andere gemeenten in de regio IJsselland. De GGD onderzoekt kinderen immers ook tot ze achttien jaar zijn.

"Goed om te constateren dat de overdracht vanuit ZONL naar de GGD zo zorgvuldig en positief verloopt", zegt wethouder Dieke Frantzen.

"Voor ons is het een bewuste keuze geweest om de jeugdgezondheidszorg van nul tot achttien jaar bij één organisatie te beleggen. Dat is helder en overzichtelijk voor onze inwoners. Tegelijkertijd zijn de lijnen kort en dat werkt efficiënt."

Ouders en verzorgers van kinderen van nul tot vier jaar hebben een brief gehad met informatie over de overgang van ZONL naar GGD IJsselland.

Deel dit artikel: