nieuws

Glasvezel in buitengebied Salland maanden vertraagd

Glasvezel in Salland maanden vertraagd
Glasvezel in Salland maanden vertraagd
De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Salland gaat vier maanden langer duren dan gepland. Dat komt volgens investeringsmaatschappij CIF doordat aannemer VolkerWessels Telecom voor het eerst glasvezel aanlegt in het buitengebied.
'Wij weten uit ervaring met andere aannemers dat het tijd kost om zo’n project in het buitengebied eigen te maken. Wanneer je iets voor de eerste keer doet, kost het meer tijd en aandacht dan wanneer je hetzelfde voor de tiende keer doet', laat het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF), dat verantwoordelijk is voor de aanleg van het internetnetwerk, weten op zijn website.
Buitengebied lastiger
Volgens CIF is het aanleggen van glasvezel in het buitengebied lastiger dan in de bebouwde kom. Dat komt door de lange afstanden tussen woningen, verschillende grondsoorten, vervuilde grond en de bomen, beekjes en wegen.
'Dit vraagt om specialistisch werk, zoals (boom)boringen en nieuwe graaftechnieken met speciale apparatuur en gekwalificeerde vakmensen. Kwaliteit staat hierbij voorop.'

Planning glasvezel

De aanleg van het netwerk in Salland Noord zou eigenlijk vorig jaar zomer beginnen. Uiteindelijk ging de schop in het buitengebied van Raalte en Olst-Wijhe afgelopen voorjaar in de grond.
De planning was dat de aanleg zo’n driekwart jaar in beslag zou nemen. De laatste woningen worden, met uitzondering van woningen die achter dijken liggen, eind maart aangesloten. Na Salland Noord gaat CIF verder in Salland Zuid. Dat is het buitengebied van Deventer.
'CIF hoopt dat de aannemer op stoom komt en probeert de ontstane vertraging in te lopen. Helaas kan dit enkel binnen de mogelijkheden die er zijn. Door praktische overwegingen kunnen we niet overal tegelijk graven. Gebieden moeten ook bijvoorbeeld ook bereikbaar blijven voor hulpdiensten.'
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.