nieuws

Geen celstraf maar werkstraf voor Enschedeër met grote partij illegaal vuurwerk

Mortierbommen bij een andere vondst van illegaal vuurwerk
Mortierbommen bij een andere vondst van illegaal vuurwerk
Geen celstraf, maar een werkstraf van 240 uur en vier maanden voorwaardelijk. Die straf heeft de rechter een 20-jarige man uit Enschede die een grote partij illegaal vuurwerk had verstopt in de huizen van zijn vader en moeder opgelegd.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een onvoorwaardelijke celstraf van negen maanden. De man had twintig dozen met verboden vuurwerk verstopt in de woningen van zijn vader en moeder in Enschede. 
De partij werd gevonden nadat een buurman hem had zien lopen met de ene na de andere doos vuurwerk. De man had er geen trek in dat het gevaarlijke spul aan de andere kant van zijn slaapkamermuur lag en belde de politie. Agenten troffen in een woning aan de Javastraat achttien dozen en in een woning aan de Menuetstraat twee dozen met verboden professioneel vuurwerk aan. In totaal achthonderd mortiergranaten en zware knallers. 

Voor vrienden

De man zat twee weken geleden met het schaamrood op de kaken voor de rechter. De partij vuurwerk was door hem gekocht, maar was bedoeld voor de vriendengroep. De vrienden hadden geld bij elkaar gelegd en een deel van zijn vrienden wil de inleg terug. Hij kreeg ook flink op zijn donder van zijn vader en zei dat hij zijn lesje wel geleerd had.
Door de positieve houding en de leeftijd van de Enschedeër besloot de rechter geen onvoorwaardelijke celstraf op te leggen. Maar als hij opnieuw in de fout gaat, is de kans groot dat hij de voorwaardelijke celstraf alsnog moet uitzitten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.