Vlemmings neemt afscheid van spelers: "Behoorlijk wat gevoel en emotie"

Leon Vlemmings nam vanmiddag afscheid van de spelers bij Go Ahead Eagles. De trainer werd gisteren ontslagen bij de Deventer club.

Het afscheid was niet makkelijk: "Dat is met behoorlijk wat gevoel en emotie. Je begint aan iets met hoge verwachtingen. Ik als trainer en heel mensen rondom mij heen en ook met een spelersgroep die heel erg nieuw is. Ja, als dat eindigt na maar vijf maanden, en die vijf maanden behoorlijk heftig zijn geweest, dan moet je dat ook even goed afsluiten voor een ieder. Dat hebben we net gedaan en dat was mooi."

"Voel me enorm verantwoordelijk"

"De laatste weken is er van alles in de club gebeurd. Daarvoor zit een degradatie, een hele nieuwe groep samenstellen, verwachtingspatroon heel erg hoog. Dat wist ik van tevoren. Ik ben vooral heel teleurgesteld dat ik gewoon niet in staat ben geweest om op kortere termijn tot resultaten te komen en tot beter voetbal. Dat is iets waar ik me enorm verantwoordelijk voor voel en daar baal ik van. Uiteindelijk als je ziet wat de afgelopen tijd in club gebeurt, dan weet je dat de druk als je geen wedstrijden wint op de trainer komt te liggen. Dan zit ik lang genoeg in de voetballerij om te weten wat er dan kan gaan gebeuren."

Schenk

"Heel treurig. Het is een hele fijne man, dus het is heel treurig dat ie ontslagen is." Hij zag het ontslag wel een beetje aankomen: "In zoverre dat de resultaten heel erg tegenvallen, dus dan weet je dat het bij een voetbalclub kan gebeuren. Een hele grote verrassing is het natuurlijk niet, maar het is wel zonde."

In de video's de interviews met beide heren en ook een gesprek met Hans de Vroome, een van de directeuren van de Deventer club.

Deel dit artikel: