Zandwinbedrijf uit Den Ham kan niet verder met zandwinning in Didam

Het zandwinbedrijf Roelofs uit Den Ham is teleurgesteld dat er niet gewerkt kan worden in een oud zandwingebied bij Didam. De gemeenteraad van Montferland heeft tegen de plannen gestemd om het zandwingebied nieuw leven in te blazen en de werkzaamheden daar te hervatten. Dat meldt omroep Gelderland.

De firma Roelofs is sinds 2005 bezig om te starten met zandwinning in Nieuw-Dijk, maar omwonenden van de zandwinlocatie zijn niet blij met die plannen. Ze maken zich zorgen over een 20 meter hoge installatie die het uitzicht bederft en veel lawaai maakt. Daarnaast is de buurt bang dat de verkeersveiligheid bij de locatie in het geding komt. 

De gemeenteraad van Montferland stemde ook tegen het plan, maar zei open te staan voor een gesprek met alle betrokken partijen. Dit zorgde voor opluchting en blijdschap bij omwonenden, maar voor directeur Gerard Schenkel van Roelofs zandwinning was het een flinke tegenvaller. "Ik had dit besluit totaal niet zien aankomen. We hebben jaren voorbereiding gehad. De teleurstelling is groot."  

Gang naar de rechter
Wel ziet hij het als positief dat de gemeenteraad met hem om tafel wil. "De deur is opengezet voor een ander plan." Schenkel verwacht nog voor de kerst een uitnodiging van de raadsleden. Als dat niks oplevert, sluit hij een gang naar de rechter niet uit. 

Meer over dit onderwerp:
zand Den Ham Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: