OM eist voorwaardelijke celstraf tegen man voor mishandeling zwangere ex

Het Openbaar Ministerie eist een voorwaardelijke celstraf tegen een 24-jarige man die zijn zwangere ex-vriendin zou hebben mishandeld in Enschede. Voorwaarde is dat de man zich laat behandelen aan zijn drugsprobleem.

De verdachte bekende dat hij afgelopen zomer onder invloed van drank de woning van zijn vriendin binnenstormde. "Ik heb haar geslagen en ben bovenop haar gaan zitten", aldus de Enschedeër.


Jaloers

De man vertelde de rechters dat hij jaloers was, omdat hij had gehoord dat zijn ex-vriendin een ander had. Hij ging bij haar langs om verhaal te halen. "Ik heb haar telefoon kapot gegooid, want dat was de bron van alle ellende. Sociale media, al die contacten die ze zo had." De man zegt niet meer te weten wat er daarna gebeurde.


Zwanger
De man kreeg tijdens de zitting te horen dat zijn vriendin drie weken zwanger was toen hij haar huis binnendrong. Hij reageerde hier zo emotioneel op, dat de zitting werd geschorst. 


Afkickkliniek 
Tijdens de zitting bood de verdachte meerdere keren zijn excuses aan, ook zegt hij spijt te hebben van het voorval en zijn leven te beteren. De officier van justitie hield in de eis rekening met de schuldbewuste houding van de verdachte en eiste een voorwaardelijke celstraf van een jaar, op voorwaarde dat de Enschedeër zich ook echt laat behandelen. "Het gaat straks niet om woorden, maar daden", aldus de officier van justitie. 

Meer over dit onderwerp:
mishandeling Regio Almelo Nieuws
Deel dit artikel: