nieuws

Basisschoolleraren gaan volgende week opnieuw staken

Docenten op de basisschool gaan op 12 december opnieuw staken, dat heeft de organisatie Primair Onderwijs (PO) in actie bevestigd. Het is de tweede keer dat er een hele dag wordt gestaakt en ouders opvang voor hun kinderen moeten regelen: eerder staakten de leraren al begin oktober.
De leraren willen meer geld voor salarissen en een lagere werkdruk. Het kabinet heeft ruim 700 miljoen euro, beschikbaar gesteld voor het primair onderwijs maar dat is volgens de actievoerders niet genoeg. Zij eisen minstens het dubbele.

Ultimatum

PO in actie had minister Slob een ultimatum gesteld. Hij moest voor 5 december met meer geld over de brug komen, anders zou er een reeks van stakingen in het basisonderwijs volgen. Dat is niet gebeurd, dus is het tijd voor de volgende stap.
Volgens Yuri Wieten, die namens de actievoerders in Overijssel spreekt, doen vrijwel alle basisscholen in onze provincie mee aan de landelijke stakingsdag.

Scholen gaan een dag op slot

"Er zullen ongetwijfeld scholen zijn die op een ludieke manier staken maar de meeste gaan gewoon op slot. Dit is vervelend voor zowel de kinderen als de ouders, en het is niet wat we willen, maar we hebben geen keus. We doen het voor de toekomst van onze kinderen en daar is gelukkig veel begrip voor." aldus Wieten.
De actiegroep zegt zo'n 40.000 leraren te vertegenwoordigen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.