nieuws

Klachten en ervaringen over zorg anoniem melden bij nieuw meldpunt Zorgbelang

Meldpunt behandelt klachten en ervaringen anoniem
Meldpunt behandelt klachten en ervaringen anoniem
Inwoners van Overijssel met klachten en ervaringen over de zorg, kunnen deze anoniem kwijt bij het nieuwe meldpunt Zorg en Sociaal Domein van Zorgbelang Overijssel. Er zijn al meldingen gedaan.Â
Paula Woudsma van Zorgbelang Overijssel legt uit dat het belangrijk is dat meldingen anoniem gedaan kunnen worden. "Wij weten dat cliënten hun ervaringen willen melden maar dat dit slechts zelden gebeurt. Cliënten bevinden zich in een afhankelijke positie en zijn bang dat een melding gevolgen voor hen kan hebben. Een anoniem meldpunt kan deze angst wegnemen."

Wat er leeft

Met het nieuwe meldpunt hoopt Zorgbelang Overijssel (nog beter) te weten te komen wat er leeft onder de inwoners van Overijssel. "Wat zijn de knelpunten, wat loopt goed en wat niet, is er aanvullend onderzoek nodig om een probleem op te lossen?"
Woudsma legt uit dat de anonieme meldingen moeten leiden tot betere zorg en ondersteuning voor alle inwoners van Overijssel. "Wij willen de meldingen vermelden in onze nieuwsbrief en bespreken met zorgaanbieders, gemeenten en zorgverzekeraars." 

Meldpunt

Anonieme meldingen kunnen gedaan wordt via het e-mailadres: meldpunt@zorgbelang-overijssel.nl of via de website: www.zorgbelang-overijssel.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.