nieuws

Jan van Staa tot einde van het seizoen trainer Go Ahead Eagles

Jan van Staa is de rest van het seizoen trainer van Go Ahead Eagles. De Utrechter, die in Almelo woont, is de opvolger van Leon Vlemmings. Hij werd eerder deze week ontslagen na tegenvallende resultaten.
Van Staa heeft een rijk verleden in Overijssel. Hij was werkzaam bij Heracles Almelo, FC Twente en ook al eerder bij Go Ahead Eagles. Zijn laatste officiële functie was die van scout bij FC Twente.
In Deventer wordt hij geassisteerd door Kick Maatman en Michel Boerebach. Paul Bosvelt krijgt een adviserende rol. De samenwerking met Marco Koorman is beëindigd.

Vlemmings werd deze week ontslagen in Deventer omdat de ploeg slechts 18 punten wist te pakken uit 16 duels in de Jupiler League. Vorig jaar speelde de ploeg nog in de eredivisie. Vorige week werd technisch manager Dennis Bekking ook al uit zijn functie gezet.

Zelfvertrouwen en kentering

"We zochten een trainer die kan zorgen voor een terugkeer van zelfvertrouwen en op korte termijn een kentering teweeg kan brengen", aldus directielid Hans de Vroome op de website. "Jan heeft in het verleden al bewezen dat hij snel voor effect kan zorgen. Daarnaast kent hij de club. Dit verkort zijn aanpassingsperiode."

"Doel is helder"

"Natuurlijk is het mooi terug te keren bij een club waar je een goede tijd hebt gehad", aldus Van Staa. "Maar dat is verleden tijd; het gaat om het nu. Ik ken de club en de uitdagingen die er liggen. Vol energie en motivatie stap ik daarin. Het doel is helder: de play-offs halen. Daar hebben we iedereen die bij de club betrokken is bij nodig."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.