Haaksbergse buurt angstig over terugkeer Bjorn en Derya

Bjorn en Derya Breukers keerden onverwachts terug naar Haaksbergen, terug naar hun woning aan 't Kempke. Maar de buren van het stel zijn daar niet blij mee. "Het broeit hier", aldus een oud-bewoner.

Het Haaksbergse stel keerde na maanden van afwezigheid in het Twentse dorp uit het niets weer terug. "Ik zag maandag de witte bus ineens staan”, zegt Mickael, die iets verderop aan ’t Kempke woont.

Kwaad bloed

Een oud-bewoner verwacht dat de terugkeer van het stel kwaad bloed kan zetten. "Bjorn had nogal wat schulden her en der, terwijl hij in Turkije zomaar tienduizenden aan contanten op zak had. Dat gaat geheid voor problemen zorgen. De buren houden daarom hun hart vast en hopen dat het niet uit de hand loopt.”

Burgemeester Gerrit Jan Kok, verantwoordelijk voor de openbare orde, wil niet reageren. "De burgemeester heeft voortdurend contact met de politie en laat zich informeren”, meldt zijn woordvoerder Arjen Maat.

Heropening zaak

Intussen zit plaatsgenoot ‘Obie’ niet stil. Obie zou ook met Bjorn en Derya naar Turkije trekken, maar zag toch af van de reis.

Hij wil een advocaat laten onderzoeken of het onderzoek kan worden heropend. "Maar dat dan de Nederlandse politie ernaar kijkt. Bjorn en Derya hebben zoveel tegenstrijdige dingen geroepen. Hoe zit dat met die drugs? En met het geld dat ze bij zich hadden?”


De raadsman: "In hoeverre hebben ze Joey, die moeilijk ter been was, in hulpeloze toestand achtergelaten? Het zal lastig worden zoiets juridisch aan te tonen. Maar het kan natuurlijk dat de politie een eventuele aangifte gebruikt om nog eens in deze zaak te duiken.”

Geen toekomst

‘Obie’ heeft intussen Joey’s vader gesproken. "Hij is er kapot van dat Bjorn en Derya hier weer komen wonen. Het lijkt mij beter dat ze weer vertrekken. Voor hun eigen veiligheid, maar ook uit respect voor Joey’s ouders. Bjorn en Derya hebben hier geen toekomst.”

Deel dit artikel: