nieuws

Praten over 'excelleren in cultuur' op het Cultuurcongres Overijssel

Theaterspektakel Het Verzet Kraakt in Almelo
Theaterspektakel Het Verzet Kraakt in Almelo
Nijverdal is vandaag het toneel van het Cultuurcongres Overijssel. Zo'n tweehonderd mensen die actief zijn in de culturele sector komen vandaag bij elkaar om te praten over de zichtbaarheid van cultuur binnen en buiten Overijssel.
Het Cultuurcongres is georganiseerd door de provincie, met in het bijzonder gedeputeerde Hester Maij. Het is haar zesde keer. En er blijkt steeds meer animo voor te zijn. "Er is in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer plek voor tweehonderd man", vertelt Maij, "maar we moeten nu zelfs een wachtlijst hanteren."
Er is volgens Maij veel behoefte van cultuurmedewerkers om elkaar te ontmoeten en met elkaar te praten over cultuur in Overijssel. "Wat gebeurt er, welke ontwikkelingen zijn er, wat zijn de ervaringen? Wij geven ze daarvoor een podium."

Trots

Maij is trots op de culturele sector in Overijssel. "Van de zestien landelijke regio's bevinden zich drie in Overijssel: Enschede, Zwolle en Deventer. Dat betekent dat wij landelijk gezien veel te bieden hebben op het gebied van cultuur."
Een Cultuurcongres om dingen te verbeteren is daarom ook niet per se nodig. "Maar wel om het met elkaar te kunnen hebben over de vraag hoe je zorgt dat je excelleert. Hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen jouw product zien? Of dat je aandacht krijgt voor thema's als archeologie?"

Speeches

Die vragen worden vandaag behandeld door diverse sprekers. Onder meer Laurens ten Den en Cor Hospes komen aan het woord. Ook Maij zelf zal de deelnemers aan het congres toespreken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.