nieuws

Acteurs gezocht voor nieuw theaterspektakel 'De Wilde Deerne' in Zwolle

"De Wilde Deerne". Zo heet het nieuwe muziek-theaterspektakel waar heel wat Zwollenaren nu al aan werken. Over een halfjaar gaat het in première. Het is een voorstelling die wordt georganiseerd en opgevoerd door de Zwolse Stadsproductie.
De wilde deerne vertelt het waar gebeurde verhaal van een verwilderde boerendochter die driehonderd jaar geleden in in bos rond Zwolle dwaalde. 

Wolfsmeisje

"Zwolle zit met haar geschiedenis over de Hanze natuurlijk met vele verhalen. Dit is er één van,"zegt Boudewijn Koops van de Zwolse Stadsproductie. "Het is bovendien een waargebeurd verhaal over een wolfsmeisje dat door een bos rond Zwolle zwierf. Hoe aansprekend wil je het hebben."

Totaaltheater

Ilona Kevelham is ook een stuwende kracht achter de voorstelling, die tot de verbeelding moet gaan spreken. "De Wilde Deerne is totaaltheater voor iedereen. Over de angst voor het onbekende en de schoonheid van nieuwsgierigheid. Over het belang van een open blik en verbeelding. Want de verbeelding van nu is de realiteit van morgen."

Aanmelden

Om de voorstelling mogelijk te maken, worden acteurs en vrijwilligers opgeroepen zich aan te melden. Wie belangstelling heeft, kan dat hier doen. De audities zijn in januari.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.