nieuws

Tweede dag RTV Oost belteam levert 2.000 digitale voedselpakketten op

Het RTV Oost belteam kwam ook vandaag weer in actie om zoveel mogelijk digitale voedselpakketten te verkopen, deze keer vanuit onze studio in Zwolle, en mét resultaat want er werden maar liefst 2.000 digitale voedselpakketten ingezameld.
Adri Zwarthoff van Craft Sportswear Benelux verkocht maar liefst 738 pakketten aan bedrijven, "het geeft een goed gevoel dat ik iets kan betekenen voor de Voedselbank en iedereen reageert heel erg positief." "Het gaat om de inwoners van Overijssel, daar doen we het voor." Fred Kerkhof, 50Plus Overijssel.

Hard werken

"Het is een fantastisch doel waar we ons samen voor inzetten, het is al een schande dat de Voedselbank nodig is in deze tijd", aldus Arnoud Wierdsma, voormalig eigenaar van de Wibra. Ook wethouder Jan Jaap Kolkman deed beroep op zijn netwerk om voedselpakketten binnen te slepen, "het is hard werken, maar het is voor de Voedselbank en daar gaat het om." Harry Webers van de SER Overijssel had zijn hele netwerk uitgewerkt op papier en op kleur gemarkeerd, "ik wil iedereen bereiken, als het nu niet lukt krijgt de naam een oranje kleurtje en bel ik ze later weer, ik ga voor 150 donaties." 

Hard nodig

Tijdens het bellen werd weer duidelijk dat de actie Samen voor de Voedselbank hard nodig is. "Heel veel mensen weten niet dat er zoveel mensen onder de armoede grens leven en van de Voedselbank gebruik moeten maken", aldus Toos Ligtenberg van De Lichte Kwelling Theaterproducties.

Domino effect

Door het bellen ontstaat ook een soort domino effect, "ik kreeg hele mooie reacties, bedrijven die dan weer anderen gaan aanmoedigen om te doneren, geweldig", aldus Ligtenberg. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.