Opvallende actie beheerder Facebookpagina noodlijdend Podium Hardenberg

Op de Facebook-pagina van Podium Hardenberg stond dinsdagavond een opmerkelijk bericht. De pagina leek tijdelijk te zijn 'overgenomen' door schuldeisers van de uitgaansgelegenheid.

In het bericht, zo meldt Hardenberg.nu, stond in witte letters op een zwarte achtergrond: 'Door grote financiële problemen bij Podium Hardenberg BV hebben de schuldeisers dit account overgenomen'.

Eigenaar wist van niets

Volgens de lokale nieuwswebsite wist eigenaar Rik Schutte van niets. Hij is kwaad: "Dit bericht is smaad en laster. Dit ondermijnt ons zo hard, dat we hier tegenin gaan." Schutte wil vandaag aangifte doen. 

Schutte erkent overigens dat er problemen zijn bij Podium. "We zitten in zwaar weer, dat klopt. We zoeken oplossingen daarvoor."

Faillissement aangevraagd
De man die het bericht plaatste is marketeer Ellert Pater, de beheerder van de Facebookpagina, die namens minstens vijf andere schuldeisers spreekt. Hij zegt dat er een faillissement is aangevraagd voor Podium Hardenberg. "De directie heeft tot 19 december de tijd om de rekeningen te betalen. Op die datum wordt de faillissementsaanvraag, die in oktober is gestart, doorgezet."

Het hacken van de pagina spreekt hij tegen. "Ik ben de beheerder en ik probeer al weken met de eigenaren in contact te komen over openstaande facturen. Telefoons pakken ze niet op, ze reageren niet meer op mail. Het bericht heb ik puur geplaatst om in contact te komen met de directie." 

Inmiddels is het beheer van de pagina overgedragen aan de eigenaar van Podium Hardenberg.

Het desbetreffende bericht is inmiddels verwijderd van de Facebook-pagina.

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg podium hack Vechtdal Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: