Inloophuis voor kankerpatiënten Twente in Hengelo onmiddellijk dicht vanwege vochtprobleem

Het centrum voor ondersteuning en begeleiding bij kanker, het Nije Huis in Hengelo, heeft vanwege acute vochtproblemen de deuren per direct gesloten. Het Nije Huis is daarom ook op zoek naar een tijdelijke locatie.

Het vochtprobleem begon met wateroverlast, maar is nu dus een acuut probleem geworden. Naast het herstellen van de problemen, zijn de gasten de hoogste prioriteit. 

"We hebben deze beslissing helaas moeten nemen, terwijl we nog geen zicht hebben op een tijdelijke locatie", zegt directeur Debby Nijenhuis van de Nije Stichting. "Er is een acuut vochtprobleem ontstaan, waarvan de gevolgschade nog niet volledig inzichtelijk is."

Herstel duurt maanden

"Naar verwachting gaan de herstelwerkzaamheden drie tot vier maanden in beslag nemen. Vooruitlopend op die herstelwerkzaamheden hebben we besloten om per direct onze deuren te sluiten, omdat we dagelijks een kwetsbare doelgroep ontvangen en geen enkel risico willen nemen."

Komende zomer gaat het inloophuis verhuizen naar het gezondheidsplein in Hengelo. Tot die tijd moet de stichting dus in een tijdelijk locatie huizen. "We blijven zoeken naar een tijdelijke locatie en hopen die zo snel mogelijk gevonden te hebben."

De Kerstfair, die zondag in het pand zou worden gehouden, is verplaatst naar de Schouwburg in Hengelo. Daar kunnen gasten van het Nije Huis ook meer informatie krijgen over de sluiting van het gebouw en de toekomst. Ook blijft de stichting via mail en sociale media bereikbaar.

Meer over dit onderwerp:
Regio Hengelo Hengelo Het Nije Huis Nieuws
Deel dit artikel: