Vrachtfiets geïntroduceerd in Zwolse binnenstad

In Zwolle zijn vandaag de vrachtfietsen gepresenteerd. Met deze elektrische bakfietsen kunnen ondernemers dagelijks pakketten in de binnenstad bezorgen, waardoor de vele bestelbusjes niet meer nodig zijn. Voor veel ondernemers een uitkomst, omdat ze op deze manier kleine pakketten snel kunnen bezorgen.

Wethouder Michiel van Willigen is erg blij met het nieuwe project. "Wij willen graag dat de fiets een oplossing gaat betekenen voor de drukke stroom van busjes tijdens de bevoorradingsuren." 

Subsidieregeling 

Om de nieuwe elektrische vrachtfietsen een boost te geven is er een subsidieregeling. Ondernemers krijgen een bijdrage van 1.000 euro wanneer ze besluiten de elektrische vrachtfiets aan te schaffen. 

'Een schone stad is goed voor haar inwoners en het imago'

"Een schone stad is iets wat we allemaal graag willen. Met het terugdringen van de hoeveelheid bestelbusjes, wordt de binnenstad een stuk schoner. En bovendien is het als bedrijf alleen maar goed wanneer je fietskoeriers inzet, want dat zorgt voor een gezond imago. Dat is iets waar wij ons als stad ook aan willen verbinden", aldus wethouder Van Willigen.

De fiets bespaart veel tijd

Ondernemer Tom van Bijsterveld ziet veel voordelen in het gebruik van elektrische vrachtfietsen. "Waar we nu soms een vrachtwagen inzetten die voor 80% leeg is, kunnen we straks een fiets met een laadbak erachter sturen. Wij zitten met ons bedrijf net buiten het centrum van Zwolle en met de fiets zijn de ondernemers in de binnenstad een stuk beter te bereiken."

Deel dit artikel: