Wijzigen bestemmingsplan voor geitenhouderij in Lettele mag doorgezet worden

De wethouder in Deventer mag doorgaan met het wijzigen van het bestemmingplan in Lettele. Dit om een geitenhouderij mogelijk te maken. Dit heeft een raadscommissie woensdagavond besloten.

Geitenhouder John Haarman heeft al jaren een goedlopende geitenhouderij met ruim tweeduizend dieren aan de Iwlandsweg in Schalkhaar. In het voorjaar diende hij plannen in voor een tweede bedrijf dat moet komen in een voormalige boerderij aan de Bathmenseweg in Lettele. De bedoeling is dat het bedrijf geleid gaat worden door zijn zoon.

Eerder liet de gemeenteraad in Deventer Haarman nog in het ongewisse. Toen was de raad er nog niet uit of de uitbreiding toegestaan kon worden.

Gealarmeerd

De politiek in Deventer is gealarmeerd door de laatste ontwikkelingen rond geitenhouderijen die risico's zouden opleveren voor de volksgezondheid. Geitenhouderijen worden gezien als een verdachte bron van ernstige ziektes als Q-koorts. Ook de provincie Overijssel heeft op de rem getrapt als het gaat om het toestaan van nieuwe geitenhouderijen. Statenfracties hebben gevraagd om eerst een gedegen onderzoek naar de gezondheidsrisico's uit te voeren.        

Meer over dit onderwerp:
Lettele geitenhouderij\ Deventer Salland Nieuws
Deel dit artikel: