Van Staa wil spektakel bieden in eerste wedstrijd bij Go Ahead Eagles

Jan van Staa wil vrijdag in zijn eerste wedstrijd als trainer van Go Ahead Eagles meteen het publiek vermaken: "Ik hoop dat we spektakel gaan bieden. Daar zijn we ook wel aan toe."

De coach is deze week aangesteld als opvolger van de ontslagen Leon Vlemmings. Aan de eerste twee trainingen heeft Van Staa een positief beeld overgehouden: "Er staat een hele gretige groep. En de mensen rondom de club hunkeren naar successen en dat maakt het hartstikke leuk."


4-3-3
Van Staa kiest vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV voor een 4-3-3-formatie. Middenvelder Stefano Beltrame vervult de rol van rechteraanvaller, Dennis Hettinga is de rechtsback en Brem Soumaoro wordt de controleur op het middenveld. Tim Hölscher en Joey Groenbast verliezen hun basisplaats.

"Je maakt keuzes op basis van de tegenstander, op basis van informatie die ik heb gekregen van collega's", legt Van Staa uit. "We proberen een beetje de balans te zoeken en te kijken naar hoe we willen spelen. Daar zoeken we de types bij die dat kunnen uitvoeren. En ik denk dat ze dat nu wel hebben begrepen, eerst op het bord en nu op het veld morgen."


Emotionele rollercoaster

Voor de spelersgroep lijkt de rust te zijn teruggekeerd na een roerige periode: "Het was een emotionele rollercoaster", zegt Sjoerd Overgoor. "Aan het begin van de week werd de trainer ontslagen, vervolgens gingen ook de assistent-trainer en onze teammanager eruit. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar aan het eind van de week kunnen we gelukkig vol enthousiasme het vizier weer op morgen zetten. Dat is wel prettig."

De middenvelder denkt dat Van Staa in de huidige situatie wel eens de juiste trainer voor Go Ahead kan zijn: "Dat begon woensdag al bij zijn eerste praatje, vol humor en enthousiasme. Dat kwam wel aan in de groep. Het vertrouwen is wel even wat minder op dit moment, maar ik denk dat dat wel terug kan komen met zijn enthousiasme."


Meetmoment
Van Staa zelf kijkt uit naar het duel met Jong PSV, de nummer acht van de Jupiler League. "Een wedstrijd is altijd een meetmoment: hoe goed ben je nou? Daar hebben we twee dagen hard voor gewerkt. En ik hoop dat het publiek dat gaat beseffen en dat ze ons gaan steunen. Dat is het allerbelangrijkste, dan kunnen we met vertrouwen hier thuis die wedstrijden gaan spelen."

Het duel in de Adelaarshorst begint om 20.00 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Deel dit artikel: