Gorenaar nodigt alle Twentse burgemeesters uit voor wietdiscussie

Bart Hissink uit Goor pleit al jaren voor het legaliseren van medicinale wietteelt en hoopt nu een volgende stap te zetten door in gesprek te gaan met alle 14 Twentse burgemeesters.

Social Club

Hissink kweekt al jaren zelf wiet voor eigen gebruik. Door een crash tijdens een autorally liep hij hersenletsel op en hij heeft sindsdien baat bij het gebruik van cannabis. In navolging daarvan is hij ook een lobby begonnen in de gemeente Hof van Twente om de teelt van wiet voor eigen en medicinaal gebruik te legaliseren. Dat doet hij onder meer door het inspreken tijdens raadsvergaderingen en bijeenkomsten van de door hem opgerichte Social Club Hof van Twente.

Experiment

Komende woensdag, 13 december, heeft hij daarvoor alle burgemeesters van Twente uitgenodigd om mee te praten over het legaliseren van wietteelt. Er is inmiddels een landelijke discussie om de cannabisteelt te legaliseren en regionaal staat een experiment op stapel waarvoor gemeenten zich kunnen aanmelden. Hissink kreeg de raad van de gemeente Hof van Twente al zover dat deze unaniem een motie aannam om zich voor dat experiment aan te melden.

Rinus Beintema

Tijdens de bijeenkomst in het Goorse theater De Reggehof is ook Rinus Beintema te gast. Hij is oprichter- en voorzitter van de Social Club Suver Nuver uit Leeuwarden en is landelijk met verschillende burgemeesters in gesprek over de productie en distributie van medicinale cannabisolie.

Deel dit artikel: