nieuws

Kinderen schrijven kaartje voor eenzame ouderen

Leerlingen van groep 8 van basisschool De Imenhof uit Losser klommen vandaag in de pen om kerstkaarten te schrijven voor eenzame ouderen.Â
Nog een paar weken en dan is het kerst. Een periode waarin we elkaar massaal kerstkaarten sturen. Het Nationaal Ouderenfonds roept op om eenzame ouderen daarbij niet te vergeten.
Basisschool De Imenhof in Losser vind het belangrijk dat kinderen leren om te zorgen voor een ander. Daarom schreven de kinderen een persoonlijke kerstgroet op de kaart.

1500 scholen

De kerstkaartenactie is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het is de derde keer dat de actie georganiseerd wordt. bijna 1500 scholen door heel Nederland heeft toegezegd mee te doen. "Het is een kleine moeite met een bijzonder groot effect", zegt Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds.
De kaarten van basisschool De Imenhof gaan voor een gedeelte naar het Ouderenfonds en een deel gaat naar het verzorgingstehuis in Losser. "Want juist dichtbij moet je goed op de ouderen letten", zegt juf Patricia van groep 8.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.