nieuws

Nieuwe Blauwnettrein rijdt vanaf morgen op Kamperlijntje en traject Zwolle-Enschede

Vanaf morgen rijden er geen gele, maar blauwe treinen tussen Zwolle en Enschede en tussen Zwolle en Kampen. Ze heten Blauwnettreinen en zijn van vervoerder Keolis. Vandaag was de officiële presentatie op station Zwolle.
Gedeputeerde Bert Boerman had de eer de trein te presenteren. "Door de komst van deze Blauwnettreinen kunnen we als provincie meer comfort bieden", vertelt Boerman. 
Boerman vervolgt: "Deze nieuwe treinen zijn schoner en rijden sneller. De aansluitingen zijn dan ook beter. Bereikbaarheid is erg belangrijk. Mensen kunnen hierdoor fijn wonen en werken in de provincie."

Veranderingen

Reizigers gaan volgens Emile Broersma van Keolis vooral meer comfort ervaren. "Het is een nieuwe trein met de modernste gemakken. Door de hele trein zijn er stopcontacten om bijvoorbeeld je mobiel op te laden."
"Reizigers kunnen voortaan op een paal in- en uitchecken voor Arriva en Keolis. Alleen als je overstapt van de NS op Arriva of Keolis moet je in- en uitchecken. Dat is een stuk gemakkelijker."

Genieten

Een van de genodigden zit in de trein. "Ik zit hier te genieten. Het is een prachtige trein. Ik kijk mijn ogen uit over alle voorzieningen."
De man is vooral blij met de stopcontacten die in de trein zijn gemaakt. "We hebben tegenwoordig steeds meer apparaten mee die stroom gebruiken. Nu kan je bijvoorbeeld je telefoon onderweg opladen. Dat is handig."
Een andere man is blij met de zonneschermpjes in de trein. "Soms moet je op een plek gaan zitten in de trein, waar je vol in de zon zit. Zo'n zonneschermpje is dan erg handig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.