Sloop van betonfabriek op MBI-terrein in Raalte begonnen

De sloop van het MBI-terrein in Raalte is eindelijk begonnen. Ruim twintig jaar geleden sloot de betonfabriek op het terrein de deuren, sindsdien ligt het terrein braak. De sloop zal ongeveer twee weken duren. Â

Acht jaar geleden is door de provincie besloten dat het terrein moest worden vernieuwd. Het duurde lang voor een nieuw bestemmingsplan op tafel lag. De locatie lag midden in een bedrijventerrein en was daardoor niet aantrekkelijk voor veel ondernemers. Ook werd er asbest in het gebouw gevonden en bleek de grond vervuild te zijn. 

Overwinning

Voor velen was het braakliggend terrein met de betonfabriek een doorn in het oog. Han Wiendels, directeur van De Herstructureringsmaatschappij bedrijventerreinen Overijssel, ziet het begin van de sloop als een overwinning.


Maar kunstenaar, oud-medewerker van de betonfabriek en 'beheerder' van het fabrieksterrein Henk Zielman is er verdrietig om: "Tuurlijk doet dat pijn, elke centimeter ken ik hier. Het wordt iets van jezelf".


Carnavalsvereniging
Wanneer het gebouw over twee weken helemaal gesloopt is, komt er een carnavalsvereniging en een voedselbank. De gemeente hoopt op de komst van andere bedrijven die een binding met de regio hebben. 

      

Meer over dit onderwerp:
MBI Salland Nieuws
Deel dit artikel: