nieuws

Het Groene Oosten

Het Groene Oosten
Het Groene Oosten
In Het Groene Oosten zie je hoe je kunt profiteren van zonne-energie zonder panelen op je dak. Verder een duurzame crossmotor en natuurlijk gaan we weer lekker koken.Â
Zonnepanelen op je dak is al een algemeen bekende manier om thuis duurzame energie op te wekken. In de wijk Tuindorp in Hengelo zie je hoe je als wijk collectief gebruik kunt maken van zonne-energie zonder zonnepanelen op je eigen dak met het project ‘Postcoderoos’. In eenvoudige stappen laat presentator André van der Zee zien hoe je dit in je eigen wijk kan opzetten.
Na de Tesla S op een circuit, de elektrische motor van de politie, is het tijd voor iets nieuws: crossen op de crossmotor door de Sallandse natuur. Deze duurzame crossmotor schijnt voor zowel plezier als voor woon-/werkverkeer geschikt schijnt te zijn. André test dit natuurlijk graag even uit.
In Olst staat langs de IJssel de Bökkers Mölle waar ze zelf graan vermalen en in hun eigen bakkerij verwerken tot diverse lekkernijen. Arlette Swartjes laat zien hoe je oud brood nog prima kan gebruiken voor een heerlijk gerecht.
Je ziet Het Groene Oosten elke zaterdag op TV Oost om 17.20 uur. De uitzending wordt elk uur herhaald. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.