nieuws

ASR: 'Wij hebben genereus aanbod gedaan aan familie Keijzer'

Pand A.S.R.
Pand A.S.R.
Verzekeringsmaatschappij ASR zegt dat het de familie Keijzer uit Vriezenveen een genereus aanbod heeft gedaan om de familie schadeloos te stellen. De verzekeraar stelt dat het gezin een nieuw huis had kunnen bouwen van het aangeboden bedrag.
ASR zegt dat ze méér heeft gedaan voor het gezin dan waartoe ze verplicht is. “We betreuren het dat het ondanks onze inspanningen en de constructieve gesprekken met de familie niet gelukt is om tot een oplossing te komen."
Verzekeraar ASR reageert daarmee alsnog op de reportage over pur-isolatie bij de familie Keijze. De reportage werd donderdag uitgezonden door RTV Oost.

Toch reactie ASR

In eerste instantie wilde ASR niet ingaan op persoonlijke verhalen. Daarmee zou ze de privacy van betrokkenen kunnen schenden. Later besloot ASR toch te reageren. RTV Oost ontving een schriftelijke reactie.

Rick Keijzer vindt dat ASR hen helemaal geen genereus aanbod heeft gedaan. Daar wil hij het bij laten. Zondag besteedt het SBS-programma 'Stegeman op de bres' aandacht aan hun situatie.

In de reportage van RTV Oost vertelt Keijzer over de ellende waarin hij met zijn gezin zit, nadat hij het huis liet isoleren met purschuim. Door de werking van het isolatieschuim is er grote schade ontstaan aan het huis.
Daarnaast leed de gezondheid van het gezin met drie kleine kinderen jarenlang onder de aanwezigheid van het verkeerd aangebrachte purschuim in huis. De gezondheidsklachten verdwenen toen het gezin het huis had verlaten.
Keijzer wil niet alleen zijn eigen schade vergoed hebben, hij wil ook dat de schadelijke gevolgen van purschuim worden erkend. "Er zijn te veel mensen die op de dezelfde manier als wij de negatieve gevolgen ondervinden van pur."
De uitzending van 'Stegeman op de bres' is aanstaande zondag om 21.30 uur op SBS.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.