nieuws

Verbreding N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid eerder van start

De N50
De N50
De verbreding van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid gaat eerder van start. Rijkswaterstaat wilde pas in 2020 de verbreding van de weg onderzoeken. Het ministerie en de provincie Overijssel zijn overeengekomen om de studie naar de verbreding van de N50 eerder uit te voeren en begin 2019 te starten. De aanleg kan dan ook eerder.
Daarnaast is afgesproken om gezamenlijk de verkeersveiligheid op de N50 tussen Hattemerbroek-Ramspol in beeld te brengen. En te kijken hoe het veiliger kan.

Gesprek in Den Haag

Dat zijn resultaten van een gesprek dat gedeputeerde Boerman heeft gevoerd met minister Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga en staatssecretaris Stientje van Veldhoven-Van der Meer over de invulling van het Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport (MIRT).
"Door als overheden en ondernemers gezamenlijk op te trekken richting Rijk hebben we de minister en staatssecretaris kunnen bewegen toch prioriteit te geven aan de knelpunten in Oost-Nederland. Dit is weer een mooie stap voorwaarts voor de bereikbaarheid en economische ontwikkeling van deze regio", zegt Boerman

Knelpunten in beeld

Naast de aanpak van de N50 gaan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met de regio in 2018 een onderzoek naar de A28 Hoevelaken-Zwolle starten. Hierin worden files en de oorzaken daarvan voor de korte en lange termijn in beeld gebracht.
Op die manier is tijdig ingrijpen bij capaciteitsproblemen mogelijk. Daarnaast investeren het Rijk en de regio samen in de opzet van nieuwe maatregelen op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit.
Voor de eerste helft van 2018 krijgen de regio’s Twente en Zwolle-Kampen elk een rijksbijdrage van één miljoen euro en de Stedendriehoek 850.000 euro.  De regio’s zetten daar een zelfde bedrag aan cofinanciering tegenover. 

N35 knooppunt Raalte

Ook is de rijksbijdrage van 12,5 miljoen euro voor de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij knooppunt Raalte definitief vastgelegd door de minister. Hiermee kan de planstudie in 2018 starten. De aanpak van knooppunt Raalte is onderdeel van de totale verbetering van de rijksweg N35 Zwolle-Almelo.
De provincie Overijssel en de betrokken gemeenten willen de N35 ombouwen tot een autoweg met twee keer twee rijstroken, ongelijkvloerse kruisingen en een maximum snelheid van honderd kilometer per uur. Deze verbeteringen worden in overleg met het Rijk in gedeelten uitgevoerd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.