nieuws

Code oranje van KNMI: sneeuw, gladheid en grote risico's voor het verkeer

Het KNMI heeft voor bijna het hele land code oranje afgekondigd. Er trekken vanochtend vanuit het zuidwesten flinke sneeuwbuien over het land en door bevriezing kan het plaatselijk glad worden.
De sneeuw bereikt in de middag het noorden van het land, in het zuiden gaat die dan over in regen. Op veel plekken kan het langdurig sneeuwen en er kan een pak vallen van 5 tot 10 centimeter. Lokaal is zelfs 15 centimeter mogelijk.
De ANWB adviseert automobilisten om niet de weg op te gaan als dat niet noodzakelijk is. De NS heeft in verband met de sneeuw de dienstregeling aangepast.
Vanmiddag gaat het ook hard waaien, vooral in het zuiden en midden van het land kunnen zware windstoten voorkomen van zo'n 75 kilometer per uur.
De waarschuwing geldt in onze provincie van 10:00 uur tot 16:00 uur.
Door sneeuwbuien en bevriezing was het gisteravond ook plaatselijk glad. Dat heeft her en der in de provincie tot problemen geleid. In Tubbergen raakte een vrouw gewond toen ze met haar auto van de weg gleed. De wagen belandde op zijn dak. Een automobilist in Giethoorn raakte gewond toen zijn wagen van de weg schoof en via een greppel tegen een boom tot stilstand kwam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.