nieuws

Advies Rijkswaterstaat en NS: blijf vandaag thuis

Rijkswaterstaat en de NS adviseren mensen om vandaag als het kan thuis te blijven. Doordat het opnieuw gaat sneeuwen, is het volgens Rijkswaterstaat gevaarlijk om de weg op te gaan.Â
De rijdomstandigheden zijn naar verwachting nog zwaarder dan gisteren. Mensen die vanuit huis kunnen werken, wordt aangeraden dat te doen.

Bevriezing

Doordat veel natte weggedeelten en sneeuwresten vannacht zijn bevroren, kunnen de wegen tijdens de ochtendspits glad zijn. Dat geldt vooral voor de buitenwegen.
In de loop van de middag gaat het opnieuw zwaar sneeuwen, wat in de avondspits voor problemen kan zorgen. 
Het is niet helemaal duidelijk wanneer het sneeuwgebied boven Overijssel hangt. Het gaat in ieder geval in de middag en avond sneeuwen.

Veel hinder voor treinreizigers

Ook op het spoor worden veel problemen verwacht. De NS rijdt met minder treinen. Met name tijdens de avondspits zal de hinder voor reizigers zeer groot zijn. 
De NS adviseert reizigers om vlak voor vertrek de routeplanner te raadplegen. ProRail houdt extra sneeuw- en storingsploegen achter de hand, de NS zet extra medewerkers in op de stations.

Code oranje

Het KNMI verwacht vijf tot tien centimeter sneeuw, lokaal nog meer, en heeft daarom voor vandaag code oranje afgegeven. Dat geldt in Overijssel vanaf 14.00, tot die tijd is code geel van kracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.