nieuws

Verschillende Overijsselse scholen geven leerlingen ijsvrij

Vanmiddag geven meerdere scholen in Overijssel geen les vanwege code oranje. "Op die manier kunnen leerlingen op tijd thuis zijn", aldus directeur communicatie van het ROC van Twente.
"Leerlingen die op de vestiging in Hengelo zitten, wonen niet allemaal in Hengelo, maar komen overal vandaan", aldus directeur Communicatie Els van Riel. "Dat geldt voor al onze vestigingen." Door na 13.00 uur geen les meer te geven, hoopt het schoolbestuur dat alle leerlingen op tijd thuis kunnen zijn.
Naast het ROC zijn er meer scholen in Overijssel die leerlingen uit voorzorg ijsvrij geven. Zo krijgt het Twickel College in Hengelo vanaf half twaalf vrij. Onderwijscentrum Het Roessingh in Enschede laat vanaf twaalf uur busjes naar huis rijden vanwege de sneeuw. 

Code Plezier

Het Agnietencollege in Nieuwleusen stopte om half twee met de lessen.Directrice Meijerink van de middelbare school;  "De leerlingen en leraren moeten veilig thuiskomen, code rood is al afgekondigd, veiligheid voor alles. De leerlingen maken er ook wel een beetje code plezier van, sneeuwbalen gooien en slippen in de sneeuw. Maar toch, iedereen kan nu voor de nieuwe sneeuwval thuis zijn."

NS

De NS is volgens van Riel nog niet op de hoogte gebracht van het voornemen van de school. Treinreizigers die in het middaguur langs een station van een ROC-stad rijden, mogen zich dus voorbereiden op volle treinen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.