nieuws

Basisschool Broekland nog steeds in actie voor de Voedselbank Raalte

Basisschool Broekland enthousiast over Samen voor de Voedselbank
Basisschool Broekland enthousiast over Samen voor de Voedselbank
Leerlingen van de Gerardus Majellaschool in Broekland zamelen nog vlijtig in voor de actie Samen voor de Voedselbank van RTV Oost.
Personeel en kinderen van de basisschool zijn enthousiast geworden door de familie Dijkman uit Broekland. Een familie die al jaren, tijdens Samen voor de Voedselbank, levensmiddelen inzamelt in hun eigen schuur. 

Mooi initiatief

'Zij waren inderdaad jaren het enige inzamelpunt in ons dorp. Dit jaar zijn we als school ook aangehaakt. Samen voor de Voedselbank is een mooi initiatief en dus dragen we graag ons steentje bij', aldus Philip Oldenbeuving van de Gerardus Majellaschool. 

Gebruikers in Broekland

'Broekland zelf heeft ook inwoners die gebruik maken van de voedselbank. Één op de negen huishoudens in Nederland leeft in armoede dus dan weet je genoeg. Je gunt het niemand en dus is het fijn wanneer je kunt helpen', aldus Herna Dijkman-van Vilsteren. 

Een jaar rond

'De RTV Oost actie Samen voor de Voedselbank is eigenlijk al afgelopen maar we merken dat Overijssel nog steeds in actie komt, dat vinden we fijn en juichen we toe. De voedselbanken in Overijssel hebben 12 maanden per jaar producten nodig en niet alleen in december. Dus .... blijven inzamelen, zou ik zeggen', aldus RTV Oost verslaggeefster Esther Rikken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.