nieuws

Dode man in Enschede werd gevonden door vader die kind naar school bracht

De dode man die vanochtend op de Schietbaanweg in Enschede lag, werd gevonden door een man die zijn kind naar school bracht. De man belde vervolgens aan bij de buurman van het slachtoffer, waarna de politie werd gebeld.
"Het was een vader, die net zijn kind naar school hier aan de overkant wilde brengen. Hij zag de man liggen en belde bij ons aan", vertelt de buurman.
"Ik herkende gelijk de buurman en heb de politie gebeld. Die vroeg steeds of ik dacht dat hij dood was. Ik wist het niet zeker, maar vermoedde het wel".

Alleenwonende man

Volgens de buurman was het slachtoffer een alleenwonende man van Turkse komaf. "Hij woonde hier pas een jaar en we hadden eigenlijk geen contact met hem. Alleen een keertje groeten op straat."
Hoe de man om het leven is gekomen, weet de buurman niet. "Ik heb rond een uur of twaalf wel een paar knallen gehoord, maar dacht dat het vuurwerk was. Verder heb ik niets gemerkt."

'Niets gezien'

Een andere buurtbewoner heeft waarschijnlijk diezelfde knallen gehoord. "Ik hoorde daarna ook iemand hard wegrennen. Maar toen ik buiten ging kijken heb ik niets gezien", aldus de buurtbewoner.
De politie ging al vrij snel uit van een misdrijf en vormde een team grootschalige opsporing. Een deel van de straat werd afgezet met grote zwarte schermen die er waarschijnlijk nog wel een tijdje blijven staan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.