nieuws

Zwolse veroordeelde seksclubhouder bedreigt politie in Drenthe

Voormalig bordeelhouder bedreigde agenten
Voormalig bordeelhouder bedreigde agenten
Een 41-jarige voormalig Zwolse bordeelhouder die drie jaar geleden werd veroordeeld voor mensenhandel en het uitbuiten van prostituees, heeft in Drenthe politieagenten bedreigd. Vandaag werd hij door de politierechter schuldig bevonden, maar hij kreeg geen straf opgelegd.
De man vond dat hij door de politie te veel op de huid werd gezeten. De agenten vielen tot zes keer toe zijn woning in Assen binnen, waar de man nu woont. Getergd uitte hij zijn ongerief in filmpjes die hij in mei op Facebook en YouTube plaatste.

In zijn video’s dreigde de man met brandstichting op het politiebureau. Dit kan volgens de rechter inderdaad worden aangemerkt als bedreiging.
Ook zei hij in zijn films dat een vriend van hem in Amsterdam een agent doodschoot en ‘dit in Assen ook kan gebeuren’. Deze opmerking was volgens de rechter 'te indirect’ om voor een bedreiging te kunnen doorgaan.

Mensenhandel
De man bestierde eerder in de binnenstad van Zwolle twee seksclubs, Touche en Roos. Hij werd in 2011 voor mensenhandel opgepakt. Er was acht jaar geëist. De man ging in hoger beroep en uiteindelijk in cassatie.
De hoogste rechters beslisten afgelopen vrijdag dat de man 6,5 jaar moet zitten. Hiervan heeft hij een jaar in voorarrest uitgezeten.

Verwijdering beelden
Tijdens de invallen in Assen namen de agenten spullen in beslag. Hierdoor raakte de man zo geëmotioneerd dat hij op internet zijn gal spuide. De officier eiste een voorwaardelijke celstraf van vier weken en het verwijderen van de gewraakte filmbeelden. Dit vond de rechter een stap te ver.
Door de bemiddeling van een wijkagent is het de laatste tijd rustig rondom de Assenaar. "Dit moeten we zo houden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.