nieuws

Staking vleeswarenverwerkers van de baan na akkoord over cao

Nieuwe staking van de baan
Nieuwe staking van de baan
De medewerkers van Stegeman, Zwanenberg Food Group en Ter Beke gaan morgen gewoon aan het werk. Vorige week woensdag legden ze het werk neer om een betere cao af te dwingen en dat is gelukt.
Vakbond FNV heeft een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de 3500 medewerkers van de fabrieken in onder meer Raalte, Deventer, Wijhe en Almelo. In anderhalf jaar krijgen de werknemers in totaal 3,5 procent loonsverhoging.

Nieuwe cao
De afgesproken cao gaat met terugwerkende kracht op 1 augustus in en loopt tot en met eind januari 2019. Het personeel in de sector krijgt op 1 december 2 procent loonsverhoging en een uitkering van 125 euro. Op 1 juli volgt nog eens 1,5 procent meer salaris en in oktober een eenmalige uitkering van 0,25 procent.
"Ruim een week lang hebben werknemers in barre weersomstandigheden voor de poorten van hun werkgevers gestaan. Actie voeren heeft zin. Het heeft vandaag geleid tot een bod waar werknemers echt iets aan hebben", aldus Peter de Ridder, bestuurder van CNV Vakmensen.
De leden van de vakbonden gaan de komende weken stemmen over het bereikte resultaat. Tot die tijd zijn de acties opgeschort.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.